6 Nisan 2012 Cuma

Kolon Kanserini Yapan Nedir? ( Prof.Dr.Erkan Topuz)

Kolon kanseri; kalın barsak kanseri  diğer adı ile(kolon ve rektum) olarak bilinmektedir.Sağlık bakanlığının yayınladığı 1988 istatistiklerine göre kolon kanseri kadınlarda ikinci,erkeklerde  üçüncü sıklıkda görülmektedir.Akciğer ve meme  kanserinden sonra en çok görülen kanser türüdür.
Kalın barsak kanserinin erken evre teşhisinde tam şifa ile tedavisi mümkün olduğu uzmanlarca söylenmektedir.
Prof.Dr.Erkan Topuz;Kolon kanserinin en önemli nedenlerinden birinin kabızlık olduğunu belirtmektedir.Bu nedenle barsaklarımızı sürekli yumuşak tutmanın önemini vurgulamaktadır.Özellikle kırmızı etten kaçınılması gerekitiğini belirtiyor.
Dandelion denilen bir madde (Türkiyede henüz yok) ile taysıl denile devedikeninin sütünden elde edilen bir maddenin kolon kanserinden koruduğunu belirtiyor.
Kolon kanseri riski olanların günde 1 gram calsium ile 100 mg. aspirin almalarını ve hasta olanlarında sürekli yogurt yemeleri gerektiğini söylemektedir.
böğ
Ayrıca böğürtlen meyvesini,n hem yaprağının hem de kökünün kolon kanserinde önemli bir yeri olduğunu belirtiyor.Böğürtlen meyvesinin şurubunu yaparak içilmesinin çok faydalı olduğunu belirtiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder