6 Nisan 2012 Cuma

Erkan Topuz kansere karşı böğürtlen ve böğürtlen şurubunu tavsiye ediyor.

Erkan Topuz kansere karşı böğürtlen ve böğürtlen şurubunu tavsiye ediyor.
Böğürtlenin muhtevasındaki ellagik asit bilinen bir antikansorojendir. Prof. Dr. Erkan Topuz, Amerika’da bazı hayvanlarda gerçekleştirilen deneylerde böğürtlenin kanser ve tümör hücrelerinin gelişmesini engellediği, hatta küçülttüğü yönünde veriler elde edildiğini söylüyor. Ellagik asit, böğürtlenden başka, çilek, üzüm ve ahudududa da vardır. Erkan Topuz, günlük olarak bir avuç böğürtlen tüketilmesini tavsiye ediyor. Böğürtlen hasadı yaz ortası ve sonbahar başında yapılır. Bu yüzden yılın diğer zamanlarında ise şurubu veya marmelatı yapılarak saklanabilir ve tüketilebilir. Böğürtlenin diğer bir özelliği ise deep freeze uya da dondurucuya konulabilen bir meyve olmasıdır. Böğürtlenin sadece yediğimiz meyvesi değil yaprağı ve kökü de kansere karşı etkilidir. Böğürtlen yaprakları kurutularak kışın çay olarak içilebilir.

Erkan Topuzun böğürtlen şurubu tarifi

Böğürtlenden etkili bir fayda elde etmek için yılda birkaç defa yemenin gerektiğini söyleyen Topuz, sürekli tüketilmesini tavsiye ediyor. Ayrıca da şu böğürtlen şurubu tarifini öneriyor: Böğürtlen mevsiminde alınıp ezilerek bir süre kaynatılır. Ve daha pekmez haline gelmeden sıvı olarak şişelenir. Şeker kesinlikle katılmaz ve hazırlanan bu şuruptan günde üç çorba kaşığı içilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder